Fieldwork Research
Door: Evyn
Blijf op de hoogte en volg Evyn
04 April 2012 | Indonesië, Bali
De volgende dag was het vroeg opstaan, want we werden opgehaald door de taxi chaffeur die ons naar Intercontinental Hotel bracht waar wij weer zouden worden opgehaald door school. We waren mooi optijd, want het was super dichtbij. Met een klein busje richting Nusa Dua gegaan waar we een presentatie zouden krijgen in het Conrad Hotel. Keurig optijd nog lekker even wakker worden. Tot dat er een leraar naar ons toe kwam die ons ging vertellen dat hij hoorde dat het niet zo goed gaat in ons groepje. Nou dan heb je mij boos hoor. Er is namelijk niets besproken er is ook niet om uitleg gevraagd en als je dan een leraar er bij haalt om je gelijk te krijgen dan vind ik dat heel laag en achterbaks. Gelukkig konden we daarna gewoon naar de presenatie en waren we allemaal wel pissed off, maar dat lieten we onze dag niet betreuren. Super interesante presentatie gehoord over hoe het Conrad is gebouwd en hoe het allemaal werkt in het hotel. Daarna een insight van het hotel gekregen. WAUW wat is dat mooi zeg! Mijn ogen en mond vielen spontaan open. Foto’s staan op facebook ik zet de link erbij op het eind ook voor de andere foto’s. Zelfs nog een kijkje gekregen in de keuken en de ball zalen. Terug met het busje naar Jimbaran Centre waar we naar het strand zijn gegaan. Super mooi was dat en zo ontzettend heerlijk. Lekker gelunched daar ook op het strand. Tijdens de lunch werd het gesprek van gisteren en vanochtend nog even erbij gehaald, maar dat liep niet zo lekker. Laat in de middag terug naar het hotel onderweg nog wat winkeltjes mee gepakt en lekker afgedingt. Taxi terug naar het hotel en heerlijk even niets doen. In de avond simpel gegeten en lekker geslapen. Heerlijk in het zwembad gelegen daarna omgekleed en toen kregen we een smsje van Esther dat ze vanavond langs kwamen om gezellig te eten en alles. Uiteindelijk kwamen ze later dan gedacht en hadden we ontzettend honger gekregen, snel besteld en dat duurde nog super lang voordat we het kregen en toen we het kregen was het voor de meeste nog koud ook. Ik had gelukkig een sandwich dus ik had er niet zoveel last van. Daarna met de scooter naar McDonalds voor een lekker ijsje en toen gingen Wesley, Jyri-Pekka en Esther op de scooter terug naar hun regio en wij terug lopen naar het hotel. Daarna lekker snel naar bed toe, want ik was wel moe ondertussen.
Op woensdag ochtend hebben we ons opgesplitst in twee groepjes. Het ene groepje ging naar het winkelcentrum om daar de toeristen een survey te geven en Sanne en ik bleven in het hotel en gingen de mensen in het hotel vragen hoe zij over het toerisme denken hier in de regio. Uiteindelijk hadden we er 1 gedaan en hebben we een heel lang gesprek gehad met de operational manager van het hotel. Super veel informatie gekregen ook! In de middag konden we eigenlijk niet veel meer doen en zijn we gezellig naar Kuta gegaan. Daar wezen winkelen en heb ik een super leuk foto album gekocht van natuurlijke producten met een olifant erop. Ook nog twee magneten voor mijn verzameling. Verder over het strand gelopen en in een straatje heb ik nog twee luchtjes gekocht. Voor Merel en ik zelf, ze kosten tenslotte maar 5 euro... Daarna bij een restaurantje gegeten en merkte we eigenlijk wel dat het, omdat het zo toeristsche is het daarom ook een stuk duurder is dan onze regio. Gelukkig eigenlijk maar, want ookal is onze regio saai we besparen best op kosten en in Kuta was het wel erg druk, dat vond ik ook niet echt super! Net wanneer we een taxi wouden nemen begon het heel hard te regenen. Snel een taxi aangehouden en terug gegaan naar het hotel. In het hotel terug snel even besproken wat we morgen doen en toen lekker wezen slapen.
Donderdag ochtend was het vroeg opstaan want de taxi chaffeur had tijd voor ons om de regio te laten zien zodat we een kaart konden tekenen voor het project. Onze regio is vooral de berg op. Dus de taxi voor 2,5 uur was perfect, elk straatje zijn we doorgereden en hebben we kunnen lokaliseren. Alle stakeholders opgeschreven zodat we die kunnen gaan emailen voor afspraken. Met de taxi chaffeur na de Jimbaran Corner gegaan voor een drankje en een interview nog met hem voor wat meer informatie. Daarna in het restaurant gebleven en gelunched nog en het een en ander besproken en nog wat surveys outgedeeld. Om twee uur hadden we een afspraak met de lerararen in de Jimbaran Corner en vanuit daar zijn we de tour begonnen. Het was erg warm dus de leraren begonnen te klagen erover. Ik dacht toen echt van ja, jullie hebben het zelf op dit tijdstip gepland en jullie weten dat het warm is en dat we een tour moeten geven. Eigen schuld dikke bult. Snel terug naar het restaurant waar het lawaai weer te hard was dus naar een ander restaurant waar het rustiger was, maar er werd wel gebouwd achter. Aan het eind van het gesprek werd er nog gevraagd naar de anderen vakken of dat ook goed ging of niet. De leraar gaf mij nog geen five seconden om antwoord te geven voor dat hij als een malloot mij ging behandelen alsof ik het niet goed verstaan had ofzo. Ik was al een beetje boos op de leraar en nu was ik er helemaal klaar mee. Terug naar het hotel gelopen en in de avond naar het internet cafe gegaan om informatie te vinden over wat we het weekend gaan doen. Onderweg naar het internet cafe besloten dat we niet naar Lombok gaan, maar naar Ubud met Nayomi en Esther. In het internet cafe met Merel, Ascon en Stef gesproken, wat echt super leuk was. Het was de eerste keer dat ik echt goed internet had. Uiteindelijk eigenlijk alleen maar wezen skypen en zelfs ook nog even met Steijn, wat super leuk was. Verder gaat thuis alles goed. Na 2 uur op skype te hebben gezeten zijn we nog even een ijsje wezen halen bij de McDonalds die hier nog geen 50 cent is. Terug in het hotel, onze tas ingepakt voor het weekend en de koffer opgeruimd en dicht gedaan. Tijdens het weekend mogen wij die namelijk hier laten in een kamer zodat we die niet mee hoeven te slepen. Dit weekend gaan wij dus lekker genieten in Ubud en zijn de plannen om naar Monkey Forest te gaan en Olifant rijden. Leuke plannen dus en ook even lekker om uit te rusten, want dat hebben we ook wel nodig met zo’n leven hier en veel school werk!
Cheers...
Evyn